Onderhoud en herstellingen

 

Samen dragen we zorg voor je woning. Dit betekent dat soms jij een herstelling moet uitvoeren, soms wij als huisvestingsmaatschappij. Twijfel je? Verwittig dan zeker onze maatschappij, dan bekijken we samen voor wie het is. 

Diest-Uitbreiding hanteert sinds 1 januari 2021 voor alle herstellingen het ZieZo! boekje van de provincie Vlaams-Brabant.  Dit boekje geeft duidelijk weer welke herstellingen voor de huurder zijn en welke voor de maatschappij.  

ZieZo! 05/2021

 

Onderhoud en kleine herstellingen

Jij moet de woning onderhouden: hou je woning, het terras, de tuin … netjes. 

Ook sta je in voor kleine herstellingen. Zo vervang je zelf gebroken ruiten, kapotte stopcontacten, lampen, schakelaars, … Als je een slecht toestel gebruikte of de woning slecht onderhield, sta je ook in voor de herstellingen. Voorbeelden zijn: verstopte verluchtingsroosters, kapotte dampkap of lavabo, slecht gebruik van de verwarmingsketel, …

Is er iets stuk, en kan je het zelf niet herstellen zoals een gebroken ruit? Verwittig ons dan. Vaak kunnen we zorgen dat die problemen verholpen worden tegen een beperkte kost.

Grote herstellingen

Wij zorgen voor herstellingen die moeten gebeuren door slijtage, ouderdom of overmacht. Wij vervangen bijvoorbeeld een raam dat door een onverwachte, hevige hagelbui (overmacht) barst. Ook verborgen gebreken moeten wij herstellen. Als je woning bijvoorbeeld vochtige plekken heeft door een slechte constructie van de afvoerbuizen, dan betalen wij de herstelling.

Hoe werken we concreet?

We geven twee voorbeelden van wie wat moet herstellen en betalen. 

  • De lift in jouw gebouw: jij betaalt voor het onderhoud, maar wij betalen herstellingen.
  • Jij betaalt voor het onderhoud van je individuele verwarmingsketel. Is er iets kapot, dan betalen wij dit. Tenzij het toestel is kapotgegaan doordat jij het slecht gebruikte of niet liet nakijken zoals dat verplicht is. 

Maak je opzettelijk dingen kapot? Dan betaal je zelf alle kosten. Bovendien vinden we het zeer erg dat je dit doet. We kunnen daarom je huurcontract stopzetten.

Reglement Inwendige Orde

In dit reglement staan de regels die je als bewoner van Diest-Uitbreiding moet naleven.

Dit zijn de huisregels van Diest-Uitbreiding.  

Als huurder moet je goed voor je woongelegenheid en het gebouw zorgen.  We vragen ook dat je jouw buren respecteert en geen overlast veroorzaakt.

De bedoeling van het Reglement van Inwendige Orde is om het samenwonen in onze gebouwen zo aangenaam mogelijk te maken.  Het is een belangrijk onderdeel van je huurovereenkomst!

Door je huurcontract te ondertekenen, verklaar je akkoord te gaan met de regels en deze te zullen naleven.

Het Reglement Inwendige Orde ontvang je bij de ondertekening van je huurovereenkomst.  Samen met de huurprijsberekening van 2021 werd er aan alle huurders een exemplaar bezorgt van het nieuwe Reglement Inwendige Orde. 

Heb je jouw exemplaar verloren?  Vraag een nieuw aan op ons kantoor.